Namelis su čiuožykla

Prasidėjus pavasariui, ne tik pražysta gamta, bet ir šiltas oras bei saulė traukia į kiemą. Dažniausiai vaikai atsikėlę ryte lekia į kiemą susitikti su draugais, bet praleidus kelias valandas, jie pritruksta veiklos. Čia į pagalba skuba mediniai nameliai vaikams. Kadangi medinis namelis vaikams komplektuojamas su čiuožykla bei sūpynėmis ir kitais priedais, svarbu išsirinkti tinkamą. Kad nesuklysti renkantis ir namelis turėtų pakankamai priedų ir veiklos, aptarsime kiekviena iš jų ir išvardinsime pliusus bei minusus kiekvieno priedo.

Vaikų nameliai priedai, bei jų paskirtis:

  1. Čiuožykla – kadangi šiuolaikiniai nameliai vaikams ištobulėjo ir dažniausiai būna antrame aukšte, nameliai komplektuojami su čiuožykla. Populiariausios čiuožyklos vaikams yra 2,5 metrų ilgio bei 3 metrų ilgio. Renkantis čiuožyklą vaikams neskubėkite, didesnė – nėra geresnė. Čiuožykla turite derinti prie platformos, kuriame namelis yra aukščio nuo žemės. Todėl jeigu aukštis iki platformos yra – 1,2 metrai tuomet rinkitės 2,5 metrų čiuožykla, jei 1,5 metro tuomet 3 metrų čiuožykla. Dažniausiai perkant namelį čiuožykla yra sukomplektuota ir rinktis papildomai nereikia.
  2. Sūpynių rėmas ir sūpynės taip pat yra neatsiejama šiuolaikinio namelio dalis. Sūpynės be atlošų didesniems vaikams, o su atlošais mažesniems. Prieš naudojant svarbu įsitikinti kad sūpynių kojos yra pritvirtintos ir supantis vaikai neapvers jo. Suptantis lavinama smulkioji motorika todėl ne tik pramogaus bet ir tobulės.
  3. Smėlio dėžė neatsiejama namelio dalis. Kadangi nameliai dviejų aukštų, ji įsikūrusi po nameliu. Taip nei leitus, baisus, nei per daug saulės nebus, nes visada rasite pavėsiuką. Vaikai statydami smėlio pilis bei kitus statinius namelyje taip pat lavina smulkiąją motoriką bei kitus įgudžius.
namelis su čiuožykla

Namelis su čiuožykla komplektuojamas su šiais priedais dėl vaikų veiklos įvairovės bei skirtingų pramogų, jog nusibodus vienai galėtų veikti kita. Vaikų praleistas laikas gryname ore yra nuostabi bei neatsiejama vaikystės dalis todėl būtina suteikti jiems galimybę vaikystę praleisti smagiai gryname ore. Nes ne veltui yra posakis, laimingi vaikai – laimingi tėvai. Suteikdami laimės vaikams, galėsite skirti sau daugiau laiko darbuotis kieme, arba tiesiog pailsėti. Smagių vaikū namelio su čiuožykla paieškų!

Medinis namelis vaikams ir jų priedai

Labai aktuali tema artėjant pavasariui tai vaikų nameliai ir jų priedai. Kadangi po žiemos, kuomet visi išsiilgę saulės ir pasivaikščiojimų ir kitų lauko pramogų. Todėl ne išimtis ir mūsų mažiausieji vaikai, kurių dėka namie veiksmo netrūko, nori pramogauti kieme. Kad sudominti juos leisti lauke laiką reikia atitinkamų priemonių. Tinkamiausia priemonė vaikus atitraukti nuo kompiuterių ekranų ir užimti lauke yra medinis namelis vaikams kurie būna komplektuojami su čiuožykla, sūpynėmis bei kitais priedais ir veiklomis vaikams. Šio tipo medinis namelis vaikams kurie turi daug veiklos puikiai tinka visų amžių vaikams, nes kiekvienas vaikas gali rasti veiklos sau pagal savo poreikius.

Medinis namelis vaikams

Mediniai nameliai vaikams kaina

Visi kalba jog mediniai nameliai vaikams kaina yra labai didelė, bet tai tik mitas. Kadangi paklausa medinių namelių auga ne dienomis o valandomis, medinių namelių gamintojai suprojektavo įvairių variantų namelių. Kuriuose galite nusipirkti bazinį namelį, arba jau pilnai paruošta namelį – žaidimų aikštele, su pilnu kompleksu pramogų vaikams. Prieš nusprendžiant koks biudžetą planuojate skirtį mediniams nameliams vaikams norime pabrėžti jog šio tipo nameliai yra investicija ilgam, kadangi jie tarnauja tol kol jūsų vaikui bus įdomu žaisti jame o tai yra visą vaikystę. Todėl investicija ilgaamžė todėl geriau pataupyti ir palaukti metelius, bet nupirkti savo vaikams gražią bei su įvairiausiomis pramogomis vaikams.

Kaip ir iš ko gaminami mediniai nameliai vaikams?

Medinis namelis vaikams gaminami iš pušies ir eglės medienos. Šio tipo mediena yra atspariausia medienos rūšis lauko sąlygoms, todėl pasirinktas būtent spygliuotis. Lentos džiovinamos ir impregnuojamos tik pilnai išdžiovintos, bei šiuo būdų apdirbtos lentos tarnauja labai ilgai. Vertėtų nepamiršti jog namelis skirtas lauko sąlygoms ir jis puikiai atlaiko visas stichijas, tai vėja, audras lietų ir kt. Todėl tai puiki pramoga vaikams bet kokiomis oro sąlygomis.

Renkantis namelį galite susiprojektuoti patys, arba išsirinkti iš jau pasiūloje esančių variantų. Derėtų nepamiršti jog namelio gamybos terminas yra iki keturiolikos dienų, todėl visada planuokite atitinkamai ir įsisvertinkite jog gamyba gali veluoti.

Mediniai vaikiški nameliai privalumai ir trūkumai

Mediniai vaikiški nameliai geriausias vaikų draugas šiltuoju metų sezonu. Kadangi esant geram orui vaikai žaidžia kieme, jiems ypač aktualu yra įdomi ir produktyvi veikla. Čia į pagalbą skuba mediniai nameliai kurie komplektuojami su sūpynėmis, dažnai kartu su čiuožyklą bei smėlio dėže. Daugelis tėvų svarsto kokį namelį pirkti, dėl to kad būtų lengviau išsirinkti aptarsime koks namelis vaikams privalumai ir trūkumai.

Mediniai vaikiški nameliai

Namelio privalumai

Mediniai vaikiški nameliai gaminami tik iš kokybiškos pušies medienos, impregnuojamas bei nudažos. Šiuo būdu apdirbta pušies ir eglės mediena tarnauja labai ilgai, bei suteikia nameliui ilgaamžiškumą. Kiekviena namelio lenta yra nuobliuojama ir nušlifuojama, kad būtų saugu vaikams žaisti namelyje ir koki atraiža ar rakštis nesužeistų vaikų. Todėl pirmasis privalumas yra saugumas.

Antras privalumas būtų namelio naudojimo laikotarpis, nameliu gali naudotis visais metų laikais, kadangi jis nebijo lauko ir aplinkos sąlygų. Taip pat kadangi vaikiški nameliai gaminamas iš medžio jis yra sunkus ir nebijo nei vėjo ar audrų.

Trečias privalumas, kad namelį galima komplektuoti su papildomais priedais tokiais kaip čiuožykla, sūpynės, bei kitais priedais kurie teikia vaikams džiaugsmą ir sukuria veiklos.

Ketvirtas privalumas būtų pristatymas ir surinkimas. Medinių namelių gamintojai teikia surinkimo ir pristatymo paslaugas, todėl jums nereikės rūpintis namelio pristatymu ar surinkimo. Toks kokį namelį užsakėte, toks bus surinktas jūsų kieme už papildomą mokestį.

 Mediniai vaikiški nameliai

Penktas privalumas tai mediniai nameliai kaina. Medinio namelio kaina priklauso nuo dydžio bei komplektacijos, todėl sumažinus namelį galima sumažinti jo kainą ir kiekvienas tėvelis kuris ieško vaikams namelio ras sau tinkamą kainos pasiūlymą, nes namelių dydžių ir komplektacijų yra įvairių.

Kaip išsirinkti medinį namelį vaikams

Tai aktualus klausimas kiekvienam. Mes rekomenduojama paieškoti internete įvairių sau priimtinų modelių ir išsirinkus kelis sau patinkančius palyginti kainas ir ką gausite už ją ir išsirinkti geriausią. Medinį namelį perkate visai vaiko vaikystei, todėl nepamirškite to ir stengkites vaikams nupirkti geriausią namelį iš visų. Nes jis džiugins jūsų mažąjį visą jo vaikystę. Taip pat namukas vaikams bus puikus sklypo aksesuaras, ir užpildys tuščią sklypo erdvę.

Iš ko ir kaip pagaminti mediniai lauko vaikų nameliai

Mediniai lauko vaikų nameliai ypatingai išpopuliarėjo kuomet suklestėjo technologijų amžius, ir vaikams pradėjo nebebūti įdomus laisvalaikis lauke. Tuomet gamintojai sugebėjo sudominti mažuosius mediniais nameliais su įvairiausiomis papildomomis pramogomis, kurios teikia malonumą įvairaus amžiaus vaikams.


Šie vaikų mediniai nameliai komplektuojami su įvairiais priedais. Populiariausios pramogos yra: smėliadėže,  sūpynės, čiuožyklą, laipiojimo sienelė ir kiti priedai. Šie priedai sudomina vaikus, ir kuomet atsibosta veikti vieną, gali užsiimti kita veikla. Tuo ir žavi šie nameliai vaikus. Kadangi vaikai praleidžia daugiau laiko lauke, tėvai mielai perka namelius savo atžaloms. Kadangi namelių gamintojai sugalvojo įvairių projektų ir namelių variantų kartais tampa sunku išsirinkti, dėl to sunku tampa išsirinkti savo namelį.

mediniai lauko vaikų nameliai

Mediniai nameliai gaminami iš pušies ir eglės medienos. Ši mediena ekologiška, iš lietuvos miškų, kas užtikrina ergonomiškumą ir tinkamumą ties bet kokiu reljefu. Eglės ir pušies lentos impregnuojamos ir kitaip apdirbamos, kad užtikrinti namelio vientisumą ir lentų atsparumą aplinkos poveikiams. Kadangi namelis stovės lauke visą parą ištisus metus, tai ypatingai svarbu, kad jis būtų atsparus tiek vėjui, tiek lietui. Todėl impregnavus lentas jos atitinka visus kokybės normatyvus.

Namelio surinkimas ir pristatymas

Medinis namelis su ciuozykla Mazyliopalepe.lt surinkimas nėra sudėtingas. Viskas vyksta pagal pridėtą instrukciją. Jums tereikės elektrinio suktuko, bei kelių antgalių. Bet jeigu manote, kad namelio surinkimas bus per sunkus, tuomet galite rinktis surinkimo paslaugą. Surinkimo paslauga užtikrins jog mediniai lauko vaikų nameliai bus pristatyti ir surinkti jūsų kieme nurodytoje vietoje. Todėl ši paslauga vertinama ypatingai tarp moterų, jog nereikia sukti galvos dėl surinkimo.

Vaikiško namelio kaina

Mediniai lauko vaikų nameliai kaina išties priklauso nuo komplektacijos ir pačio namelio dydžio. Kuo didesnis namelis tuo daugiau sunaudojama medienos jo gamybai tuo brangiau kainuos. Komplektacija irgi svarbi, jeigu sugalvosite pirkti namelį su didžiausia ir gausiausia komplektacija, gali tekti sumokėti daugiau, nei vien perkant namelį.

Kaip sutaupyti? Pirkite žiemą, kuomet namelių gamintojai neskuba prekiauti, taip pat rinkitės namelius nedažytus ir be surinkimo paslaugos. Kuo daugiau darbų pasiliksite sau, tuo namelis pigiau kainuos.

Vaikų nameliai mediniai su čiuožykla – kaip išsirinkti?

Vaikų nameliai mediniai su čiuožykla puikus pasirinkimas norint užimti vaikus lauke ir suteikti jiems laisvę kūrybai ir sportui. Kuomet jau ne už kalnų pavasaris, orai gėrės, vaikai norės vis tiek daug laiko praleisti kieme, tik kai jau už lango nebeliks sniego ir žiemiškų pramogų, bus reikalingos kitokios, kurios vaikus sudomintų ir skatintų kuo daugiau laiko praleisti būtent gryname ore. Juk dabar visi mokslai vykstantys nuotoliniu būdu, sukelia daug neigiamų emocijų vaikams. Stresas ir baimė dėl aplinkos, kurios galbūt ne visada nori rodyti, nuolatinis sedėjimas bet kaip prisilenkus prie kompiuterio kenkia ne tik akims, tačiau nėra naudinga ir laikysenai. Vaikų fizinis aktyvumas pandemijos laikotarpiu sumažėjo ženkliai, tad norinti pagerinti situaciją, reikia užtikrinti vaikų užimtumą ir smagų bei aktyvų laiką kieme, kuomet turi laisvo laiko nuo mokslų. Artėjant vasarai to laiko bus vis daugiau, tad nesinori jog ir laisvalaikis būtų praleistas prie kompiuterinių žaidimų ar televizoriaus ekrano. Taigi kaip reikėtų vaikus sudominti kuo daugiau laisvo laiko praleisti kieme ir ne tik šiaip jame būnant, bet ir šiek tiek pajudėti ir pasportuoti.

Vaikų nameliai mediniai su čiuožykla

Mūsų komanda gali jums pasiūlyti kokybiškas ir smagias žaidimų aikšteles vaikams, kurių komplektacijoje kartu ir mediniai nameliai. Susikomplektuoti galite savo svajonių aikštelę pagal kiekvieno vaiko poreikius ir tai bus puiki pramoga, kuri skatins vaikus kuo daugiau laiko praleisti kieme ir judėti savo nuosavoje ir privačioje žaidimų zonoje.

Taiga jeigu norinte išsirinkti vaikų nameliai mediniai su čiuožykla, tačiau nežinote nuo ko pradėti, pateikiame keletą patarimų į ką reikėtų pirmiausia atkreipti dėmesį:

  1. Susiplanuokite savo biudžetą, kurio norite laikytis. Kadangi kiekviena medinė dalis turi savo kainą, žinosite, kiek leisti komplektaciją pildyti, o kada jau reikia sustoti.
  2. Pasikalbėti su vaikais, kokios pramogos jiems būtų pačios smagiausios jog galėtumėte žinoti, kurioms dalims pagal kainą teikti prioritetą, visgi joje žais vaikai, tai būtų gerai išklausyti ir jų norus bei poreikius.
  3. Nusistatykite vietą, kurioje aikštelė stovės. Kadangi aikštelė medinė, patarimas ją statyti ant trinkelių arba asfalto, tačiau jeigu tokios galimybės nėra, tose vietose, kur medis liesis su žeme, pakišame plyteles, tad reikia apsižiūrėti kieme vietą, kur tai padaryti būtų patogiausia.

Taigi jei dar turite kokių klausimų visuomet galite drąsiai kreiptis į mažylio palėpės komandą ir kartu išrinksime patį prieinamiausią variantą.

Mediniai nameliai vaikams kaina susideda iš daugelio faktorių. Medinio namelio vaikams kaina priklauso tiesiogiai nuo jo dydžio ir komplektacijos. Kuo komplektacija bus gausesnė tuo medinis namelis kainuos brangiau.

Lauko nameliai vaikams

Lauko nameliai vaikams ir vaikų nameliai keičia vaikų gyvenimus! Gerėjant ekonominėms sąlygoms pasaulyje ir Lietuvoje daugelis jaunų šeimų perka būstus užmiestyje su subsidija jaunoms šeimoms. Kadangi naujų butų kainos mieste panašios kaip nuosavų namų užmiestyje pastarieji tampa traukos objektu. Nenuostabu kad šeimos kurios persikelia į namą gyventi, susiduria su vaikų užimtumo problemomis. Taip nutinka dėl to jog namų kiemas neparuoštas vaikams. Geriausias sprendimas medinis namelis vaikams.

Šie mediniai nameliai vaikams komplektuojami su čiuožykla, supynėmis, gaisrininko nusileidimo vamzdžiu, virvinėmis kopėtėlėmis, alpinisto sienele ir kitai priedais kurie teikia džiaugsmą vaikams. Verta žinoti, jog nameliai yra ne trumpalaikė investicija, jais džiaugiasi vaikai visa vaikystę, todėl naudinga pirkti daugiausiai pramogų turinti namelį. Taip užtikrinsite, kad teikiamos pramogos namie niekada nenusibos, o geriausia tai jog vaikai norės būti kieme gryname ore, ir smagiai leisti laiką. Turbūt nereikia kalbėti, kokie dabar laikai, ir kad vaikai neišlenda iš informacinių technologijų ekranų. Žaidimai tapę priklausomybę nuo ankstyvo amžiaus. Sumažėjas judrumas, prastėjantis regėjimas, netaisyklinga laikysena, nuo mažens pradeda kamuoti vaikus. Todėl mediniai nameliai vaikams puiki išeitis, praleisti kokybišką ir sveiką laiką lauke.

lauko nameliai vaikams

Dažnai užduodami klausimai apie namelius būna paprasti, bet pagrindinis klausimas kuris kyla tėvams besirenkant medinį namelį yra jo sudėtis ir kokybė. Taigi lauko nameliai vaikams yra pagaminti iš natūralios pušies medienos, sutinkamos Lietuvos miškuose. Mediena yra supjaustoma į reikiamo dydžio lenteles ir džiovinama. Lauko namelis vaikams – nebijo lauko sąlygų, todėl puikiai tinka jūsų kieme. Tik išdžiovinta mediena yra atrenkama, brokuotos lentelės yra išrūšiuojamos, o geros impregnuojamos ir dažomos. Termiškai apdorota pušies mediena yra puikus lauko konstrukcijos medžiagos dalis, kuri padeda mediniai nameliai vaikams stovėti ilgai ir būti nepaveiktiems aplinkos poveikio.

Mediniai nameliai kainos nesikandžioja. Namelių galima rasti įsigyti vos už kelis šimtus eurų. Žinoma norint namelį turėti su pilna komplektacija rekomenduojame šiek tiek pataupyti, nes tokio tipo nameliai kainuoja nuo vieno tūkstančio eurų. Investicija ilgam todėl vaikų džiaugsmas ir laimė priklauso nuo pramogų kiekio, todėl kartais geriau pataupyti ir įsigyti didesnį namelį, kuris džiugins vaikus ilgai.

Medinio namelio gamintojai teikia surinkimo paslaugas visoje Lietuvoje. Todėl visada galite kreiptis pagalbos ir už papildomą kaina – šimtą eurų, namelį pristatys ir surinks jūsų kieme.

Mediniai žaidimo nameliai

Artėjant vasaros sezonui, artėja ir įvairiausios šventės, ne tik gimtadieniai, bet ir vaikų krikštynos. Dažnai tėvai nežino, kokios dovanos būtų naudingiausios jų vaikams, kad džiaugsmo suteiktų kuo ilgiau ir nebūtų greitai užmirštos ir numestos į kampą. Taip pat ir vis labiau norisi atsisakyti tos gausos dovanų, kuomet gauna daug įvairiausių žaislų, pats vaikas nebežino su kuo žaisti, tačiau per laiką vis pasimiršta, išsilaido ir dovanos nebedenka prasmės, yra nebenaudojamos ir dažniausiai sandeliuojamos kažkur, kad užleistų vietą naujos progos dovanoms. Taigi vis labiau norisi išsirinkti vieną, tačiau gerą dovaną, nuo visų. Tuomet ir jos naudojimo laikas bus ilgesnis, vaikui taip greit neatsibos, vertins daiktus, o ne jų kiekį. Taigi mūsų rekomendacijos tiems, kas nori išsirinkti vieną, bet vertą dėmėsio dovaną, kuri tarnautų ilgus metus, tiktų įvairaus amžiaus vaikams – mediniai žaidimo nameliai.

Mediniai žaidimo nameliai

Mediniai žaidimo nameliai ir mediniai nameliai vaikams dovana puikiai tiks bet kokia proga ir visi kartu galite prisidėti prie šio pirkinio, kuris vaikui tikrai bus naudingas, kadangi paskatins kuo ilgiau praleisti laiko gryname ore, o visi žinome, kokia to nauda. Ne tik fizinis aktyvumas, kuris svarbus laikysenai, tačiau imuniteto stiprinimas gryname ore, bei mankšta akims, jeigu vaikai mėgsta daug laiko praleisti prie televizoriaus ekrano ar kompiuterio. Taigi ši vaikų nameliai dovana ne tik smagus laiko praleidimas vaikams, bet ir labai naudinga. Tad jums dėkingi bus ne tik vaikai, galėdami džiaugtis tokią pramoga savo kieme, bet ir patys tėvai, už tai jog jų vaikai bus suinteresuoti daugiau laiko leisti gryname ore, sportuoti ir aktyviau judėti. O jeigu šeimoje auga keli vaikai, galima pritaikyti komplektaciją pagal jų poreikį ir visi šeimos vaikai galės mėgautis medinės aikštelės teikiamomis pramogomis. Kartu kurti ryšį, išmoks dalintis ir vertinti daiktus. Tuo tarpu visi tėvai galės mėgautis ramybės akimirkomis ilgais vasaros vakarais. Kas gali būti geriau kuomet dovana naudinga ir smagi ne tik vaikams, bet ir tėvai bus laimingi jog vaikai turi tokį puikų laisvalaiko praleidimo būdą.

Vaikų žaidimų nameliai

Artėjant gražausiam ir laukiamiausiam metų laikui- vasarai, mes tėvai vis svarstome, kaip pradžiuginti vaikus ir kokiomis pramogomis jog savo laisvą laiką galėtų leisti kieme ir pagal džiaugtis vaikyste po visų suvaržymų. O dar jeigu galės vėl žaisti drauge su savo draugais tai bus pati geriausia vasara. O tam kad jų laikas kieme būtų kuo smagesnis, rekomenduojame išsirinkti savo svajonių vaikų žaidimų nameliai, kuris kiekvieno vaiko širdelę pradžiugins ir motyvuos kuo daugiau būti kieme ir aktyviai leisti laiką savo nuosavoje žaidimų aikštelėje! Tačiau kai šiuolaikiniame pasaulyje pasirinkimų daugybė, medinių namelių komplektacijų yra pačių įvairiausių, kaip ir pardavėjų, šiandienos įrašą paskirsime būtent atsakymui į klausimą, kaip tinkamai išsirinkti tiek patį namelį, tiek parduotuvę, iš kurios galite jį įsigyti!

1.         Pirmiausia, vienas iš pagrindinių patarimų, renkantis bet kokią parduotuvę internete, nesvarbu, ką joje pirksite, o ypač jeigu pinigų suma kurią ketinate išleisti nėra maža bei užsakymai gaminami ilgesnį laiko tarpą, tiesiog būtina susirinkti informacijos apie išsirinktą pardavėją. O dabar tai labai lengva padaryti internete. Tikrai rasite atsiliepimų, ypač jeigu kažkas liko nepatenkinti ar negavo savo prekės, tokie komentarai sklinda greičiausiai. Tad nepatingėkite skirti laiko paieškai apie jūsų pasrinkimą jog tikrai žinotumėte iš ko perkate ir ant patikimas jūsų pasirinkimas.

vaikų žaidimų nameliai

2.         Kuomet jau turėsite išsirinkę patikimą medinių namelių gamintoją, visuomet jei kyla klausimų, galite drąsiai rašyti, domėtis, klausti patarimų! Jeigu sunku išsirinkti vaikų žaidimų nameliai ir jų asortimente ne vienas, neskubėkite. Paklauskite savo vaikų nuomones ar pačio gamintojo, kuris žaidimų aikštelės variantas populiariausias ir labiausiai pasiteisinęs vaikams. Nebijokite bendrauti tik taip pasieksite geriausią rezultatą. Tiek su vaikais, tiek su pardavėju ir priimsite vieniningą sprendimą, namelis džiugins visus. Atsižvelkite į savo vaikų pageidavimus, kokie jų prioritetai. Galbūt jiems atrodys nereikalingos supynės, bet smėlio dėžė būtiniausia medinio namelio komplektacijos dalis. Neskubėkite rinktis ir išsirinksite patį tinkamiausią variantą jūsų vaikui!

Verta paskaityti:

Nepamirškite pasidomėti ar namelis impregnuotas, tai ypač svarbu norint praiilginti jo tarnavimo laiką ir jeigu gamintojas neimpregnuoja, tai būtinai turite padaryti patys. Rinkitės vandens pagrindo impregnantus, kurie atsparūs aplinkos poveikiams!

Namelis vaikams, kaip išsirinkti?

Dabar rinkoje daugybė įvairiausių prekių ir paslaugų, tad labai sunku išsirinkti iš ko tą prekę pirkti, į ką atkreipti dėmesį perkant ir net galiausiai kokią ją išsirinkti. Ne išimtis ir mediniai nameliai vaikams, jų pasiūla dabar ganėtinai didelė, o žmonės kuomet renkasi gali pasiklysti gausybėje pasiūlymų ir nerasti tinkamo kelio į patikimą ir saugią pirkti parduotuvę, todėl šiandien dalinamės patarimais, kas svarbu renkatis medinis namelis vaikams bei į ką labiausiai koncentruotis priimant sprendimus iš kur ir ką pirkti.

Verta paskaityti:

Taigi vienas iš pagrindinių dalykų paieškoje, susirasti patikimus pardavėjus jog ne tik būtumete tikri sumokėję pinigų sumą tikrai gausite prekę, bet ir kad galėtumėte į gamintoją kreiptis visada iškilus bet kokiam klausimui ir greitu metu gautumėte atsakymą, kuris jus tenkina ir atsako į pagrindinius klausimus apie namelį bei jo kokybę. O kaip tokius gamintojus susirasti? Geriausiai veikia rekomendacijos. Labai svarbu pasiklausti aplinkinių pažįstamų žmonių galbūt jie jau turi medinį namelį vaikams ir jums gali rekomenduoti arba kaip tik nesiūlyti pirkti iš jų pardavėjo. Taigi čia jau turite namų darbus atlikti patys ir pasidomėti bei ištirti rinką. Jeigu pažįstsmi neturi rekomendacijų, galite patys atlikti tyrimą internete ir surasti atsiliepimus apie įvairias įmones, kurios siūlo savo paslaugas medinių namelių gamyboje bei pristatyme ir surinkime. Namelis vaikams – Tikėtina jog tikrai rasite atsiliepimų ir variantų iš kur tokią žaidimų aikštelę užsisakyti ir tuomet reikės tik išsirinkti pagal pristatymo bei gamybos terminus, kainą ir patinkantį modelį. Visgi atkreipkite dėmesį jog namelis stovės jų namų kieme ir sudarys bendrą vaizdą su visa aplinka tad rinkitės tokį namelį, kuris būtų ir jums gražus bei galėtumete pasirinkti tokias spalvas, kurios derintųsi prie aplinkos. Tai gali būti pagrindinio namo akcentų detalių spalva, tvoros ar terasos spalva. Arba neutrali spalva, tinkani prie visų kitų atspalvių, taip pat ir visas plastmasines detales galite derinti prie bendro vaizdo, žinoma jų pasirinkimas nėra toks platus, kaip pačio namelio, bet jeigu tvora namuose geltona turbūt nesirinksite supynių raudonų, o taip pat derinsite geltonas plastmasines detales.

namelis vaikams

Sienų griovimas daugiabutyje – ypatumai

Sienų griovimas daugiabutyje, sunkus ir labai svarbus klausmas iškylantis žmonėms kurie nori ir pradeda galvoti apie savo būsto perplanavimą. Dažniausiai tai nutinka, kada vaikai užauga, ir norisi mažiau bet didesnių erdvių, arba tiesiog kaip dabar madinga sujungti virtuvę su svetaine, o tai padaryti be sienos griovimo neįmanoma. Todėl visada susiduriame su tuo pačių klausimu, kaip taisyklingai atlikti sienos griovimo darbus, kokių leidimų ir kada reikia norint tai padaryti, kokių apsaugos priemonių reikia imtis, bei kur dėti statybines atliekas. Šie klausimai neduoda ramybes visiems, kurie patys planuoja atlikti remontus, bei griauti sieną daugiabutyje. Taigi trumpai prabėgsime per šiuos klausimu, kad būtų visiems aiškiau kaip atlikti griovimo darbus ir sienos griovimą bute.

Sienos griovimo leidimai

Sienos griovimas, ypatingas procesas, kurio metu pašalinama dalis arba visa siena. Šiam griovimui atlikti reikalingas griovimo darbų leidimas, bet priklausomai nuo sienos tipo gali jo ir nereikėti. Todėl pirmiausia reikia įsitikinti ar jūsų siena yra laikančioji, ir jeigu taip, tuomet Jums reikės griovimo darbų projekto bei suderinto griovimo leidimo. Taip pat galite paraleliai užsiimti rinkti kaimynų parašus, jog jie neprieštarauja jūsų planuojamiem griovimo darbam jų laiptinėje, nes visada yra maža rizika pažeisti sienos stovumą.

Sienų griovimas daugiabutyje – sauga

Atliekant sienų griovimas daugiabutyje, susidarančių dulkių kiekis yra labai didelis, kartais net sunku matyti per jas, todėl griaunant būtina naudoti respiratorių, bei apsauginius akinius. Taip jūs jausitės komfortiškai, bet žinoma nepmirškite vedinti patalpas. Sekantis svarbus aspektas yra šalmas ir darbo batai, kuomet krentantys blokeliai ar gruzo gabalai gali suzeisti. Naudojant šias apsaugos priemonės susižeidimų riziką sumažinsite.

sienų griovimas daugiabutyje

Statybinės atliekos

Griovimo metu susidaro statybinės atliekos. Jų būna labai daug, todėl griaunant jas galite dėti į maišus ir kaupti kitame kambaryje, kad nesimaišytų griovimo darbams. Po griovimo darbų jas reikia utilizuoti. Kadangi tai nėra mišriosios atliekos, ir jų mesti į bendro naudojimo konteinerius yra griežtai draudžiama. Todėl jas reikės utilizuoti ir vežti į specialias surinkimo aikšteles.

Taip pat paskaitykite susijusį straipsnį:

Jeigu manote, kad tai yra sunkus darbas,  ir neturite tam pakankamai ištėklių ir resursų, tuomet galite išviesti įmones, kurios atlieka šiukšlių išvežimą Klaipėdoje.